Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Glera, Pinot Grigio |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Ruffino Organic Prosecco viinamarjad kasvavad Ca´della Duchessa-Poderi veinimõisa aladel, on orgaaniliselt kasvatatud.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Ruffino Organic Prosecco viinamarjad kasvavad Ca´della Duchessa-Poderi veinimõisa aladel, on orgaaniliselt kasvatatud. Viinaamarjasordid: Glera 85% ja Pinot Grigio 15% ja prosecco on valmistatud Charmat meetodil. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, mullijuga elegantne. |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, tunda küpseid õunu, pirne, tsitruseviljasid, ürdisust. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu ja pirne, aprikoose ja virsikuid. Järelmaitse tsitruseliselt värske. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 6°- 8°C vahuveini- või klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |