Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Umbria |
Marjasort | Procanico, Grechetto |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Ruffino Orvietto vein valmib Umbria DOC aladel kohalikest marjasortides (60% Procanico ja Grechetto, Verdello ja Canaiolo Blanco 40%). Umbria piirkonda jäävad Kesk-Itaalia ajaloolised linnad Orvieto ja Assisi. Orvieto ja Orvieto Classico DOC põhiline sort on Trebbiano ja seda kutsutakse kohapeal Procanico´ks (väiksemate viinamarjakobaratega ning annab parema kvaliteediga veini). Marjad korjatakse Orvietto Classico DOC piirkonnast augustikuu keskpaigas.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Marjad korjatakse Orvietto Classico DOC piirkonnast augustikuu keskpaigas. Viinapuud paiknevad 150-250 m. üle merepinna. Viinamarjad korjatakse, pressitakse õrnalt ning edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas. |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, tunda kollaseid õunu, tsitruselisi ja rohelisi ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja puuviljane. Tunda küpseid puu-ja luuvilju, kollaseid õunu ja ürdist vürtsikust. Järelmaitse pikk ja mõrkja tsitruselise happesusega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Mereannid, Pasta, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |