Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana |
Marjasort | Sangiovese, Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Ruffino Rosatello vein on valmistatud Sangiovese ja Cabernet Sauvignon viinamarjasortidest ja on olemuselt värske, lopsakas ja marjane rosé vein.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Ruffino Rosatello on valmistatud tumedakestalisest viinamarjadest, marjad on õrnalt pressitud, toimub külmfermentatsioon terasvaadis temperatuuril +14°C. Marjakesti on leotatud veinivirdes 6-8 tundi. |
---|---|
Värvus | Heleroosa, kirgas |
Aroom | Värske, marjane ja puuviljane, tunda küpseid vaarikaid, maasikaid, virsikuid. |
Maitse | Kuiv, värske, keskmise täidlusega, hea happesusega, marjane, heas tasakaalus. Tunda vaarikaid, maasikaid, punaseid sõstraid, ürdisust; järelmaitse pehmelt marjane. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 7-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |