Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana (Super Toscana) |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | ICQRF LI/2781/IT |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Ruffino Rosso di Marte Bolgeri vein on valmistatud kahest nooblist viinamarjasordist -Cabernet Sauvignon ja Merlot Bolgeri DOC alal, esimene aastakäik valmis 2020.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Viinapuuaiad paiknevad imekaunis Bolgheri DOC piirkonnas, Vahemere lähedal. Viinamarjad ( Cabernet Sauvignon ja Merlot) korjatakse eraldi, samuti toimub eraldi ka fermentatsioon/matseratsioon. Seejärel veinimeister valmistab cuvée antud veinidest ning vein areneb 6 kuud tammevaadis (mis on teist korda kasutusel) ja 3 kuud pudelis. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid musti marju, mustikaid, mustsõstraid, magusaid vürtse, nelki, loorberit, kuivatatud ploome, vihjeid balsamico´le ja tubakale. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlase kehandiga. Tunda musti metsmarju, magusaid vürtse, marja- ja vaaditanniini. Järelmaitse marjaselt pikk ja siidiselt parkhappene. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Eelroad, Metslinnud, Part |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates viinamarjade korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |