Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana |
Marjasort | Sangiovese, Merlot, Canaiolo, Colorino |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Veinimaja sai maailmas tuntuks oma suurepärase Chianti valmistamise poolest, saavutades maailmas esimesed väärikad juba aastatel 1881. Milanos, 1884.a. Nice jne. Aastal 1890 kui Itaalia oli kuningriik, Aosta Hertsog külastas Toskaana veinimaju eesmärgiga leida õukonnale väärikas vein. Jõudes Ruffino veinimajja, oli ta vaimustunud suurepärastest veinidest ja Ruffino sai ametlikuks Itaalia kuningakoja veinivarustajaks.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Viinamarjad on korjatud Ruffino veinimõisast Santedame, Montemasso ja Gretole viinamarjaaedades, Chianti Classici DOCG aladelt.Marjad korjatakse käsitsi septembrikuu alguses ja kääritamine toimub roostevaba terasest mahutites 27°juures 10 päeva ja veinivirre on kestakontaktis 15 päeva. Malolaktiline fermentatsioon toimub concreate vaatides pärast alkoholi käärimise lõppemist. Vein laagerdub 8 kuud suurtes Slavoonia tammevaatides. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis paeluvat konsentreerunud musta kirssi, segunemas maasika ja kannikesega. |
Maitse | Maitselt on vein rikkalik ja ümar, domineerivaks on küps must kirss. Pehmed parkained on aluseks sametisele tekstuurile, pikk järelmaitse näitab veini küpsemispotentsiaali. |
Toidusoovitus | Eelroad, BBQ lihad, Loomaliha, Metslinnud, Ulukiliha, Part |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-15 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |