RUFFINO VERMOUTH ANTICA RICETTA 17% 75CL

RiikItaalia
PiirkondToscana
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus17% vol
LiikVermut
TootjaRuffino S.r.l.
Kogus kastis6

Ruffino veinimajal on sajandivanune kogemus eriliste ja kangendatud veinide valmistamisel. Antica Ricetta sari ongi loodud nende pärandi baasilt ja kannab edasi veinimaja pikaajalisi traditsioone.

Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog  vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.  
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett. 
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs. 

 

Omadused

TootmisviisKangendatud vein, mille põhikomponendiks on puuviljane, intensiivne ja kompleksne valge vein Ruffino Toscana piirkonnast, mida on kangendatud alkoholiga, et saavutada 17% alkoholisisaldus. Seejärel läbib vein pika ja põhjaliku matseratsiooniprotsessi, mille käigus on kasutatud enam kui 25 hoolikalt valitud koostisosa (ürdid, tsitruselised, kuivatatud puuviljad). Kogu selle protsessi tulemusena saavutatakse vermutile omaselt tema ainulaadne, aromaatne maitse ning erakordne tumepunane värvus. Originaalses Ruffino retseptis on tunda iirise, puju ja mooruspuu kooslust koos enam kui 25 erineva taimega: ürdid, tsitruselised ja vürtsid, emajuur, kummel, kirss, rabarber ja maasikad.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga.
AroomAroom sisaldab rikkalikult murakaid, kirsse ja tsitruselisi ning tunda on ka kibuvitsa ja kummelit, floraalseid noote.
MaitseMaitse on pehme ja nauditav, kergelt mõrkja ning intensiivse alatooniga, mida iseloomustavad rabarber ja metsik apteegitill ning kuivatatud vürtsid. Järelmaitse on pikk ja kergelt vürtsika noodiga.
ToidusoovitusDigestiiv, Aperitiiv
ServeerimineSobib nii aperitiiviks serveerituna jää ja apelsiiniviiluga või iseseisvalt 4°C juures apelsinikoorega, ideaalne ka erinevatesse kokteilidesse.
SäilitustingimusedSäilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)