RUFFINO VINO NOBILE DE MONTEPULCIANO´16 13,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondToscana
MarjasortSangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaRuffino S.r.l.
Kogus kastis6

Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Vino Nobile di Montepulciano on üks maailma vanimaid veine. Loetledes erinevaid Toscana veine rõõmsates värssides, kirjutas luuletaja Francesco Redi "Kõigi veinide kuningas on Montepulciano". Isegi Voltaire mainis oma "Candide'is" Montepulciano veini. Omadussõna "Nobile" on tuletatud veini isiksusest ja võtab kokku Ruffino stiili.

Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog  vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.  
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett. 
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs. 

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad on korjatud käsitsi „Lodolo Nuovo Estate“ põldudelt, korje algab septembrikuu keskel ja lõppeb oktoobrikuu alguses. Kaks nädalat toimub kontrollitud temperatuuril fermentatsioon teravaatides (27-30°C) ja edasi toimub matsetatsioon kestakontaktis 7 päeva. Peale malolaktilist fermentatsiooni vein laagerdub 18 kuud suurtes tammevaatides (25-60 hl).
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga.
AroomAroomis on tunda küpseid luuvilju, musti kirsse ja marju, kuivatatud ploome, viigimarju ja ürte.
MaitseMaitse on kuiv, keskmise täidlusega, tunda küpseid musti ploome, kirsse, põldmarju, ürdisust ja pehmeid vürtse. Järelmaitse on marjane ja pehmelt sametise vürtsika alatooniga.
ToidusoovitusBBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Ulukiliha, Metslinnud, Part
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 8-10 aastat alates viinamarjade korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)