Riik | Saksamaa |
---|---|
Piirkond | Mosel |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 9.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | D-RP 533008 |
Kogus kastis | 6 |
Schmitt&Söhne veinimaja on asutatud 1919.aastal Saksamaal. Schmitti esivanemad asusid elama väikesesse Longuichi külla, mis asub Moseli jõe kaldal, ning hakkasid seal viinamarjaistandusi haldama ja veini tootma. Täna juhib veinimaja viiendat põlvkonda kuuluv Schmitt Söhne , olles Saksamaa üks suurimaid ja edukamaid veini eksportijaid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse Moseli piirkonnast nende parimas küpsusastmes (täisküpsetest viinamarjadest, alates 73 °Oechsle) sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga roostevabast terasvaadis. Vein ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. Jääksuhkur 30-40g/L |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, lilleline, tunda õuna, aprikoosi, kollaseid tsitruselisi. |
Maitse | Maitse on off-dry stiiliga, mineraalne, keskmise kehandiga, tunda üleküpsenud kollaseid troopilisi puuvilju, mineraalsust, valgeid sõstraid. |
Toidusoovitus | Aasia köök, Aperitiiv, Sushi&Sashimi, Mereannid, Kergemad juustud, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 6-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Energiasisaldus | 1245 kJ / 690 kcal |
---|---|
Süsivesikuid | 10 g |
Süsivesikuid, millest suhkruid | 5 g |
Kiudaineid | 0 g |
Valke | 11 g |
Soola | 1 g |