Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Glera |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Vinicola Serena SRL |
Kogus kastis | 6 |
Serena veinimaja on asutatud 1881.aastal ja täna juhib veinimaja Serena Wines perekonna viies generatsioon Mr. Luca Serena. Veinimaja paikneb Põhja-Itaalias, Veneto piirkonnas.
Serena Wines 1881- traditsioon, lugupidamine terroir´i vastu, keskkonnasõbralikkus, uuenduslikkus ja kvaliteet on Serena veinimaja sound olnud alati.
Serena veinimaja asub Prosecco piirkonna südames, kiviviske kaugusel Conegliano´st. Veinimaja on pereettevõte ja täna juhib veinimaja neljas/viies generatsioon Giorgio Serena ja tema poeg Luca Serena.
Serena perekond on veine valmistanud juba üle 140 aasta, omades veinivalmistamise vastu tõelist kirge.
Serena prosecco tootesarjas on esindatud DOC Treviso, DOCG Valdobbiadene piirkonna proseccod, samuti pakub Serena Prosecco DOC Treviso BIO Brut meelepärast kihisevat proseccot Organic prosecco sõpradele.
Tootmisviis | Serena Prosecco Biologico Brut viinamarjad on orgaaniliselt kasvatatud. Veini selitamisel on kasutatud mitteloomseid selitusaineid -savipõhist bentoniiti ja aktiivsütt ning vein kannab ”Vegan” ja mahetoote märgist. Teine fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis charmat meetodil. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda küpseid puuvilju, kollaseid pirne ja õunu, küpseid tsitruseid, rohelisi ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja puuviljane. Tunda küpseid luu-ja puuvilju, aprikoose, virsikuid, küpseid pirne ja õunu, rohelisi ürte. Järelmaitse mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Rohelised salatid, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |