Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Vinicola Serena SRL |
Kogus kastis | 6 |
Serena veinimaja on loodud Itaalias, Veneto piirkonnas 1881.a. Tänasel päeval juhib veinimaja Serena perekonna 5 generatsioon, Luca Serena.
Serena Wines 1881- traditsioon, lugupidamine terroir´i vastu, keskkonnasõbralikkus, uuenduslikkus ja kvaliteet on Serena veinimaja sound olnud alati.
Serena veinimaja asub Prosecco piirkonna südames, kiviviske kaugusel Conegliano´st. Veinimaja on pereettevõte ja täna juhib veinimaja neljas/viies generatsioon Giorgio Serena ja tema poeg Luca Serena.
Serena perekond on veine valmistanud juba üle 140 aasta, omades veinivalmistamise vastu tõelist kirge.
Serena prosecco tootesarjas on esindatud DOC Treviso, DOCG Valdobbiadene piirkonna proseccod, samuti pakub Serena Prosecco DOC Treviso BIO Brut meelepärast kihisevat proseccot Organic prosecco sõpradele.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külmfermentatsioon terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Värske, tunda rohelisi õunu, laimi, küpseid kollaseid karusmarju, värskeid ürte ja tsitruselisi. |
Maitse | Kuiv, kerge, puuviljaselt värske ja kergema kehandiga. Tunda rohelisi ja kollaseid puuvilju, tsitruseviljasid. Järelmaitse pikk ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Antipasti, Valge kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 5-7° C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |