Riik | New Zealand |
---|---|
Piirkond | Marlborough |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Sileni Estates Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
Sileni Estates sündis Hr. Graeme Avery pikaajalisest huvist veini vastu. 1997. aasta lõpus asutas ta koos finantsdirektori Chris Cowperi ja veinitootja Grant Edmondsiga ettevõtte Sileni Estates. Veinikelder on saanud nime Sileni järgi, kes esines Rooma mütoloogias koos veinijumala Bacchusega. Tähistati head veini, head toitu ja head seltskonda. Sauvignon Blanc viinamarjaistandused asuvad Marlborough´s Uus-Meremaa lõunasaare põhjatipus.
Sileni veinimaja valmistab veine Uus-Meremaa Põhja- ja Lõunasaarel, Hawke´s Bay ja Marlborough piirkonnas. Kahe saare kogupikkus on 1500km ja max. Laius 200km (Northland 36° LL, Central Otago 46°LL), aastal 1973 võeti kasutusele Marlborough ala, mis on tänapäeval Uus-Meremaa suurim ja tähtsaim veinipiirkond (23.452ha), moodustades 75% kogu Uus-Meremaa veinitootmise mahust.
Sileni veinimaja veinivalikus on esindatud Single Vineyard veinid „The Straits“ Sauvignon Blanc ja „The Plateau“ Pinot Noir, samuti Cellar Selection veinisari- Sauvignon Blanc, Pinot Gris ja Pinot Noir.
Tootmisviis | Sauvignon Blanc viinamari pärineb Sileni Marlborough istandustest, The Staits viinapuu aiast, mille pinnases leidub kruusa, muda ja savi. Korje toimub märtsi alguses.Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril roostevabast terasvaatides, vein areneb sur lie meetodil pärmisettel 12 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske ja rohuselt elav. Tunda mustsõstralehti, karumarju, rabarberit, piimanõgest, küpseid puuvilju, melonit, greipfruuti, samuti laimikoort. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise kehandiga, värske, mineraalne ja puuviljane, tunda tsitruselisi, üleküpsenud kollaseid karusmarju, luuvilju ja passionivilja. Järelmaitse on pikk, ürdine, elavalt tsitruselise happega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid, Valge kala, Sushi&Sashimi, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 6-8° C Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |