Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Pinot Noir, Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 12 |
Simonnet-Febvre veinimaja on loodud 1840 aastal Prantsusmaal, AOP Chablis ja valmistab elegantseid Crémant de Bourgogne vahuveine.
Simonnet-Febvre veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1840, kui Jean Febvre ostis ettevõtte veinikaupmeeste käest ning alustas Sparkling Chablis vahuveini valmistamist, olles eelkäija tänasele Cremant de Bourgogne vahuveinidele. Jean Febvre abiellus maakleri tütrega, kelle perekonnanimi oli Forgeot ja nii sündis ettevõtte Febvre-Forgot. 19 sajandil, mil neljanda põlvkonna tütar Melanie Febvre abiellus Ameedé Simonnet´ga, muudeti ettevõtte nimetus Simonnet-Febvre´ks. Melanie ja Ameede lapsed andsid veinimaja arengule suure panuse, täiustades veinivalmistamise tehnoloogiat, viies Simonnet-Febvre Cremant de Bourgogne enim hinnatud Bourgogne Cremant´de hulka.
Cremant de Bourgogne valikus on esindatud Cremant Brut (60% Chardonnay, 40% Pinot Noir) , Brut Rose (100% Pinot Noir), Brut P100 (100% Pinot Noir), suurepärased Cremant´d aperitiiviks, mereandide, kammkarpide, kalamarja ja juustuvalikute juurde!
Tootmisviis | Crémant valmistatkse 70% Pinot Noir ja 30% Chardonnay marjasortidest. Vein kääritatakse roostevabast terasvaatides ja II fermentatsioon pudelis pärmisettel kestab 36 kuud. Simonnet-Febvre Cuvee S Brut crémant on alati aastakäigu toode. Dosage 5g/L |
---|---|
Värvus | Värvus on kuldkollane, kirgas, mullijuga peenike ja elegantne. |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane, tunda valgeid lilli, küpseid kollaseid õunu, pirne, küpseid kollaseid luuvilju, röstitud mandleid ja röstsaia. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja puuviljane. Tunda on küpseid kollaseid puuvilju, virsikuid, nektariine, röstitud mandleid ja kreemisust. Järelmaitse elegantselt pikk ja tsitruseliselt mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Linnuliha |
Serveerimine | jahutatut 6-8°C vahuveini või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |