SIMONNET-FEBVRE CREMANT DE BOURGOGNE 12% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBurgundy
MarjasortChardonnay, Pinot Noir
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vahuvein
TootjaLouis Latour
Kogus kastis12

Simonnet-Febvre veinimaja on loodud 1840 aastal Prantsusmaal, AOP Chablis ja valmistab elegantseid Crémant de Bourgogne vahuveine.

Simonnet-Febvre veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1840, kui Jean Febvre ostis ettevõtte veinikaupmeeste käest ning alustas Sparkling Chablis vahuveini valmistamist, olles eelkäija tänasele Cremant de Bourgogne vahuveinidele. Jean Febvre abiellus maakleri tütrega, kelle perekonnanimi oli Forgeot ja nii sündis ettevõtte Febvre-Forgot. 19 sajandil, mil neljanda põlvkonna tütar Melanie Febvre abiellus Ameedé Simonnet´ga, muudeti ettevõtte nimetus Simonnet-Febvre´ks. Melanie ja Ameede lapsed andsid veinimaja arengule suure panuse, täiustades veinivalmistamise tehnoloogiat, viies Simonnet-Febvre Cremant de Bourgogne enim hinnatud Bourgogne Cremant´de hulka. 
Cremant de Bourgogne valikus on esindatud Cremant Brut (60% Chardonnay, 40% Pinot Noir) , Brut Rose (100% Pinot Noir), Brut P100 (100% Pinot Noir), suurepärased Cremant´d aperitiiviks, mereandide, kammkarpide, kalamarja ja juustuvalikute juurde!  

Omadused

TootmisviisCrémant valmistatakse 60% Chardonnay ja 40% Pinot Noir marjasortidest, kääritatakse roostevabast terasvaatides ning II fermentatsioon pudelis pärmisettel kestab 24 kuud; dosage 7g/L. Viinapuude vanus on 20 aastat ja saagikus 65hl/ha.
VärvusVärvus on helekollane, kirgas, mullijuga peenike ja elegantne.
AroomAroom on värske ja puuviljane, , tunda on küpseid kollaseid puuvilju.
MaitseHarmoonilises tasakaalus peene mulliga vahuvein, millel on pikk puuviljane järelmaitse.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Linnuliha
Serveeriminejahutatut 6-8°C vahuveini või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 3-6 aastat
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)