Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 12 |
Simonnet-Febvre veinimaja on loodud 1840 aastal Prantsusmaal, AOP Chablis ja valmistab elegantseid Crémant de Bourgogne vahuveine.
Simonnet-Febvre veinimaja ajalugu ulatub aastasse 1840, kui Jean Febvre ostis ettevõtte veinikaupmeeste käest ning alustas Sparkling Chablis vahuveini valmistamist, olles eelkäija tänasele Cremant de Bourgogne vahuveinidele. Jean Febvre abiellus maakleri tütrega, kelle perekonnanimi oli Forgeot ja nii sündis ettevõtte Febvre-Forgot. 19 sajandil, mil neljanda põlvkonna tütar Melanie Febvre abiellus Ameedé Simonnet´ga, muudeti ettevõtte nimetus Simonnet-Febvre´ks. Melanie ja Ameede lapsed andsid veinimaja arengule suure panuse, täiustades veinivalmistamise tehnoloogiat, viies Simonnet-Febvre Cremant de Bourgogne enim hinnatud Bourgogne Cremant´de hulka.
Cremant de Bourgogne valikus on esindatud Cremant Brut (60% Chardonnay, 40% Pinot Noir) , Brut Rose (100% Pinot Noir), Brut P100 (100% Pinot Noir), suurepärased Cremant´d aperitiiviks, mereandide, kammkarpide, kalamarja ja juustuvalikute juurde!
Tootmisviis | Crémant valmistatakse 100% Pinot Noir marjasordist ja kääritatakse roostevabast terasest vaatides, II fermentatsioon pudelis, pärmisettel kestab 18 kuud; dosage 8g/L. Viinapuude vanus on 20 aastat ja saagikus 65hl/ha. |
---|---|
Värvus | Värvus on heleroosa, kirgas, mullijuga peenike ja elegantne. |
Aroom | Aroom on värske ja marjane. Tunda punaseid metsmarju, jõhvikaid, küpseid pohlasid, vaarikaid ja kuivatatud kibuvitsamarju. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja marjane. Tunda värskeid kirsse, küpseid punaseid metsmarju, vaarikaid ja karget tsitruselist happesust. Järemaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Linnuliha |
Serveerimine | jahutatut 6-8°C vahuveini või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |