Riik | Saksamaa |
---|---|
Piirkond | Nahe |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Tesch Wein GmbH |
Kogus kastis | 6 |
Weingut Tesch on alates 1723.a. valmistanud veine Saksamaal, Nahe piirkonnas, Langenlonsheim`s ja tänasel hetkel juhib veinimaja 10-s põlvkond, Hr. Martin Tesch. Käesoleval aastal, 2023. tähistab veinimõis 300 juubelit ja veinikelder on tuntud just oma kõrgelt hinnatud Riesling´ veinide poolest, veinimaja on saavutanud väärikaid hinnanguid veinikriitikute poolt James Suckling, Jancis Robinson jt.
Tootmisviis | Nahe veinipiirkond on oluline kvaliteetveinide piirkond Saksamaal. KÖNINGSCHILD viinapuuaia pinnas on unikaalne, mille koostises on palju lubjakivi, kriiti, mis segunevad lössi ja jõesaviga, pinnases on kõrge kaltsiumisisaldus. Viinapuud, millelt saak korjatakse on üle 40.a. vanad ja viinapuude juured ulatuvad ca 15m sügavale maapõue sisse, et ammutada vett ja vajalikke mineraalaineid. Martin Tesch korjab marjad varahommikul käsitsi, marjad sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis, kontollitud temperatuuril. Jääksuhkur 3, 6 g/L, happesus 7, 0g/L. KÖNIGSSCILD ("Kuninga Kilp") viinamarjaistanduse nimi pärineb tõenäoliselt selle endisest omanikust, Ingelheimis asuva Keiserliku Palee, Karl Suure talveresidentsi järgi. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on mineraalselt värske ja floraaselt puuviljane. Tunda küpseid virsikuid, rohelisi õunu, rohelisi tsitruselisi, ürdisust, pärnaõisi, jasmiini ja sidrunheina. |
Maitse | Maitse on keskmisest täidlasem, mineraalne ja tsitruseliselt puuviljane. Tunda rohelisi õunu, head mineraalsust, kollaseid luuvilju, küpseid tsitruselisi ja kuivatatud rohelisi ürte. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt ürdine. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Koorikloomad, Sushi&Sashimi, Valge kala, Ahjulõhe, Kana koorekastmes, Hani õunte või hapukapsastega, Pekingi part, Küpsemad valgehallitusjuustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 20 või enam aastat. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |