Riik | Saksamaa |
---|---|
Piirkond | Nahe |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Tesch Wein GmbH |
Kogus kastis | 6 |
Weingut Tesch on alates 1723.a. valmistanud veine Saksamaal, Nahe piirkonnas, Langenlonsheim`s ja tänasel hetkel juhib veinimaja 10-s põlvkond, Hr. Martin Tesch. Käesoleval aastal, 2023. tähistab veinimõis 300 juubelit ja veinikelder on tuntud just oma kõrgelt hinnatud Riesling´ veinide poolest, veinimaja on saavutanud väärikaid hinnanguid veinikriitikute poolt James Suckling, Jancis Robinson jt.
Tootmisviis | Nahe veinipiirkond on oluline kvaliteetveinide piirkond Saksamaal. LÖHRER BERG on Langenlonsheimis on üks Nahe vanimaid Rieslingi viinamarjaistandusi. 1688. aastal käskis Pfalzi suurvürst Philip William istutada siia Riesling marjasort, välistades kõik teised sordid. Paljud looduslikud veeallikad toidavad ja täiustavad savist, kruusaga koormatud mulda ning aitavad muuta selle erakordselt viljakaks kasvupunnaseks. Viinapuud, millelt saak korjatakse on üle 40.a. vanad ja annavad mahlaseid ja mineraalseid Riesling veine. Veinide arenedes aastatega tekkivad sageli Riesling marjasordile omased maalähedased noodid. Martin Tesch korjab marjad varahommikul käsitsi, marjad sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis, kontollitud temperatuuril. Jääksuhkur 3, 5 g/L, happesus 7, 0g/L. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on mineraalselt värske ja floraaselt puuviljane. Tunda küpseid virsikuid, rohelisi õunu, rohelisi tsitruselisi, ürdisust, pärnaõisi, jasmiini ja sidrunheina. |
Maitse | Maitse on keskmisest täidlasem, mineraalne ja tsitruseliselt puuviljane. Tunda rohelisi õunu, head mineraalsust, kollaseid luuvilju, küpseid tsitruselisi ja kuivatatud rohelisi ürte. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt ürdine. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Koorikloomad, Sushi&Sashimi, Valge kala, Ahjulõhe, Hani õunte või hapukapsastega, Kana koorekastmes, Pekingi part, Küpsemad valgehallitusjuustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 20 või enam aastat. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |