Riik | Saksamaa |
---|---|
Piirkond | Nahe |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Tesch Wein GmbH |
Kogus kastis | 6 |
Weingut Tesch on alates 1723.a. valmistanud veine Saksamaal, Nahe piirkonnas, Langenlonsheim`s ja tänasel hetkel juhib veinimaja 10-s põlvkond, Hr. Martin Tesch. Käesoleval aastal, 2023. tähistab veinimõis 300 juubelit ja veinikelder on tuntud just oma kõrgelt hinnatud Riesling´ veinide poolest, veinimaja on saavutanud väärikaid hinnanguid veinikriitikute poolt James Suckling, Jancis Robinson jt.
Tootmisviis | Nahe veinipiirkond on oluline kvaliteetveinide piirkond Saksamaal. Otse "Karthäuser" viinapuuaia kõrval asub üks väiksemaid, üksikuid, viinamarjaistandusi Nahe piirkonnas ST. REMIGIUSBERG. Selle viinapuuaia pinnases leidub hulganisti vulkaanililist kivimit, rauarikast savipinnast. Viinapuuaia saagikus on väike, kuid veinid on võimsad ja alati ühed sommeljeede lemmikud. Martin Tesch korjab marjad varahommikul käsitsi, marjad sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis, kontollitud temperatuuril. Jääksuhkur 4, 7 g/L, happesus 7, 6g/L. Ajalooliselt seostati ST.REMIGIUSBERG`i Laubenheimi Benediktiini munkade ja nende Reimsi katoliku mungakloostri ülemaga (abt), kes kuulutati pühakuks pärast tema surma. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on mineraalselt värske ja floraaselt puuviljane. Tunda küpseid virsikuid, rohelisi õunu, rohelisi tsitruselisi, ürdisust, pärnaõisi, jasmiini ja sidrunheina. |
Maitse | Maitse on keskmisest täidlasem, mineraalne ja tsitruseliselt puuviljane. Tunda rohelisi õunu, head mineraalsust, kollaseid luuvilju, küpseid tsitruselisi ja kuivatatud rohelisi ürte. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt ürdine. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Koorikloomad, Sushi&Sashimi, Valge kala, Ahjulõhe, Kana koorekastmes, Hani õunte või hapukapsastega, Pekingi part, Küpsemad valgehallitusjuustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 20 või enam aastat. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |