Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Cava |
Marjasort | Xarello, Macabeo, Parellada |
Kuivusaste | Poolkuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Masia Vallformosa S.A. |
Kogus kastis | 6 |
Masia Vallformosa valmistab suurepäraseid CAVA´d, Penedes´DO Cava piirkonnas. Veinimaja on Cava tootmiselt Hispaanias nr.4 positsioonil ja oma toodete valmistamiseks kasutatakse alati esimese marjapressi virret. Veinimaja eesmärk on igal aastal suurendada orgaaniliste viinapuude kasvuala.
Vallformosa valmistab imelisi kihisevaid Cava´d Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas. Veinimaja omab viinapuuaedu Penedes +500 piirkonnas, kus Cava marjad kasvavad 500 meetrit üle merepinna jahedamatel mäenõlvadel. Vallformosa CAVA vahuveinid valmivad 100% ettevõtte enda viinapuuaedade saagist ja Cava valmistamiseks kasutatakse ainult esimese pressi virret.
Vallformosa Origen Cava BIO Brut Reserva ja BIO Brut Nature Reserva Cava´ II fermentatsioon pärmisettel kestab 20 kuud (min. reegel näeb ette 18 kuud). Reserva Cava´d on elegantsed, siidised, tunda küpseid kollaseid õunu, kreemisust, brioch´i, röstmandleid. Ideaalsed vahuveinid nautimiseks aperitiiviks, kalamarja, mereandide, grillitud krevettied, kammkarpide ja juustuvaliku juurde.
Vallformosa Cava on töötanud välja elegantse vahuveini Tomorrowland´i jaoks.
Vallformosa, be bubble!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Värske ja puuviljane. Tunda rohelisi õunu, küpseid kollaseid luuvilju, virsikud, aprikoosid ja rohelisi tsitruselisi. |
Maitse | Poolkuiv ja värske. Tunda küpseid troopilisi puuvilju, üleküpseid kollaseid õunu, pirne ja kollaseid tsitruselisi. Järelmaitse on pikk ja elegantne |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Eelroad, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini või flute tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |