VALLFORMOSA CAVA ORIGEN BIO BRUT RESERVA 11,5% 75CL

RiikHispaania
PiirkondPenedes
MarjasortXarello, Macabeo
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus11.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaMasia Vallformosa S.A.
Kogus kastis6

Masia Vallformosa valmistab suurepäraseid CAVA´d, Penedes´DO Cava piirkonnas. Veinimaja on Cava tootmiselt Hispaanias nr.4 positsioonil ja oma toodete valmistamiseks kasutatakse alati esimese marjapressi virret. Veinimaja eesmärk on igal aastal suurendada orgaaniliste viinapuude kasvuala.

Vallformosa valmistab imelisi kihisevaid Cava´d Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas. Veinimaja omab viinapuuaedu Penedes +500 piirkonnas, kus Cava marjad kasvavad 500 meetrit üle merepinna jahedamatel mäenõlvadel. Vallformosa CAVA vahuveinid valmivad 100% ettevõtte enda viinapuuaedade saagist ja Cava valmistamiseks kasutatakse ainult esimese pressi virret.  
Vallformosa Origen Cava BIO Brut Reserva ja BIO Brut Nature Reserva Cava´ II fermentatsioon pärmisettel kestab 20 kuud (min. reegel näeb ette 18 kuud). Reserva Cava´d on elegantsed, siidised, tunda küpseid kollaseid õunu, kreemisust, brioch´i, röstmandleid. Ideaalsed vahuveinid nautimiseks aperitiiviks, kalamarja, mereandide, grillitud krevettied, kammkarpide ja juustuvaliku juurde. 
Vallformosa Cava on töötanud välja elegantse vahuveini Tomorrowland´i jaoks. 
Vallformosa, be bubble! 

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Toimub käsitsi ja mehaaniline korje. Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 18 kuud.
VärvusHelekollane, roheka alatooniga
AroomPuuviljane, milles tunda rohelisi õunu, pirni, aprikoosi ja veidike röstitud leiba.
MaitseHarmooniline ja isutekitav, kerge happega. Ümara ja elegantse puuviljase järelmaitsega.
ToidusoovitusAperitiiv, Mereannid, Eelroad, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Kergemad juustud
Serveeriminejahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini või flute tüüpi vahuveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)
VeganJah