VAZIANI KHVANCHKARA RED SEMI-SWEET 10,5% 75CL

RiikGruusia
PiirkondKakheti Valley
MarjasortAleksandrouli
KuivusastePoolmagus
Alkoholisisaldus10.5% vol
LiikGeograafilise tähisega vein
TootjaVaziani Compant Ltd.
Kogus kastis6

Vaziani Marani veinimaja on loodud 1982. aastal ja moderniseeritud 2012. a (uus ja kaasaegne tehnoloogia, roostevabast terasest vaadid). Veinivalmistamine ja tootmine vastab ISO22000-2015 sertifikaadile. Vaziani Marani valmistab veine kaasaaegse tehnoloogia alusel ja samuti vana Gruusia meetodi järgi gvevrides, kasutades Makashvili gvevri veinivalmistamise meetodit.

Vaziani Marani veinimaja asub 16 km pealinnast Tbilisi´st, Vaziani külas ning omab viinamarjaistandusi kõige tähtsamas Gruusia piirkonnas Kahheetias (peamine veinivalmistamise piirkond, 68% kogu Gruusia tootmismahust).  
KAKHETI viinamarjakasvatus piirkond hõlmab kogu Kakheti ala, veiniaiad paiknevad sise Kakhetis, Alazani oru mõlemal pool kaldal ja välis Kakhetias, Iori orus kõrguseni kuni 750m merepinnast. Veinid valmistatakse Rkatsiteli ja Kakhuri/ Mtsvane viinamarjasortidest ja ka blendidena
Vaziani Marani veiniportfellis on esindatud Alazani Valley White ja Red, Saperavi, Mukuzani, Tsinandali veinid, Kindzmarauli ja Khvanchkara premium veinid. 

Omadused

TootmisviisKääritamine kestab 3-4 päeva jahedal 22-25°C temperatuuril, mis peatatakse külmutamise meetodil, kui jääksuhkru tase on jõudnud 40 grammini liitri veini kohta.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroom on marjane ja lopsakas, tunda küpsenud tumedaid marju, maasikaid, vaarikaid ja tumedaid metskirsse.
MaitseMaitselt on vein poolmagus, marjane ja keskmise täidlusega, tunda üleküpsenud tumedaid marju, musti ploome ja kirsse, moosisust, sametisi marjatanniine. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjane.
ToidusoovitusBBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Ulukiliha, Tugevamad juustud
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)