Riik | Gruusia |
---|---|
Piirkond | Kakheti Valley |
Marjasort | Saperavi |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Vaziani Compant Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
Vaziani Marani veinimaja on loodud 1982. aastal ja moderniseeritud 2012. a (uus ja kaasaegne tehnoloogia, roostevabast terasest vaadid). Veinivalmistamine ja tootmine vastab ISO22000-2015 sertifikaadile. Vaziani Marani valmistab veine kaasaaegse tehnoloogia alusel ja samuti vana Gruusia meetodi järgi gvevrides, kasutades Makashvili gvevri veinivalmistamise meetodit.
Vaziani Marani veinimaja asub 16 km pealinnast Tbilisi´st, Vaziani külas ning omab viinamarjaistandusi kõige tähtsamas Gruusia piirkonnas Kahheetias (peamine veinivalmistamise piirkond, 68% kogu Gruusia tootmismahust).
KAKHETI viinamarjakasvatus piirkond hõlmab kogu Kakheti ala, veiniaiad paiknevad sise Kakhetis, Alazani oru mõlemal pool kaldal ja välis Kakhetias, Iori orus kõrguseni kuni 750m merepinnast. Veinid valmistatakse Rkatsiteli ja Kakhuri/ Mtsvane viinamarjasortidest ja ka blendidena.
Vaziani Marani veiniportfellis on esindatud Alazani Valley White ja Red, Saperavi, Mukuzani, Tsinandali veinid, Kindzmarauli ja Khvanchkara premium veinid.
Tootmisviis | Kääritamine toimub 6-7 päeva kontrollitud 25-28°C temperatuuri juures. Mukuzani laagerdub uutes tammevaatides minimaalselt 12 kuud |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid musti marju nagu mustsõstar, põldmari, mustikas, küpseid tumedaid metskirsse, kuivatatud ürte (nelk) ja musta pipart. |
Maitse | Maitselt on vein marjane ja keskmise täidlusega, tunda küpseid musti marju, mustõstar, aroonia, marjatanniine ja musta pipart. Järelmaitse pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |