Riik | Gruusia |
---|---|
Piirkond | Kakheti Valley |
Marjasort | Rkatsiteli |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Vaziani Compant Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
Vaziani Marani veinimaja on loodud 1982. aastal ja moderniseeritud 2012. a (uus ja kaasaegne tehnoloogia, roostevabast terasest vaadid). Veinivalmistamine ja tootmine vastab ISO22000-2015 sertifikaadile. Vaziani Marani valmistab veine kaasaaegse tehnoloogia alusel ja samuti vana Gruusia meetodi järgi gvevrides, kasutades Makashvili gvevri veinivalmistamise meetodit.
Vaziani Marani veinimaja asub 16 km pealinnast Tbilisi´st, Vaziani külas ning omab viinamarjaistandusi kõige tähtsamas Gruusia piirkonnas Kahheetias (peamine veinivalmistamise piirkond, 68% kogu Gruusia tootmismahust).
KAKHETI viinamarjakasvatus piirkond hõlmab kogu Kakheti ala, veiniaiad paiknevad sise Kakhetis, Alazani oru mõlemal pool kaldal ja välis Kakhetias, Iori orus kõrguseni kuni 750m merepinnast. Veinid valmistatakse Rkatsiteli ja Kakhuri/ Mtsvane viinamarjasortidest ja ka blendidena.
Vaziani Marani veiniportfellis on esindatud Alazani Valley White ja Red, Saperavi, Mukuzani, Tsinandali veinid, Kindzmarauli ja Khvanchkara premium veinid.
Tootmisviis | Vaziani Tsinaldali veini fermentatsioon on toimunud roostevabast terasest vaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, tunda kollaseid üleküpsenud õunu, aprikoose, mandleid, kuivatatud ürte ja tsitruselisi. |
Maitse | Maitselt on vein värske, puuviljane, keskmise täidlusega ja kuiv. Tunda küpseid kollaseid õunu, aprikoose, röstmandleid ja ürdisust. Järelmaitse keskmine ja tsitruselise järelmaitsega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Rohelised salatid, Mereannid, Linnuliha, Pasta, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10 °C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |