Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Veneto |
Marjasort | Garganega, Trebbiano |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Weinkellerei Hechtsheim GmbH |
Kogus kastis | 6 |
Veneto piirkond on tänapäeval üks tuntumaid Itaalia veinipiirkondi, mis paineb Itaalia kirdeosas. Trebbiano ja Garganega marjasortidest valmiv vein on tuntud oma hea, värske karakteri poolest.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja presssitakse, edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud temperatuuril terasvaatides. Vein ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, kirgas. |
Aroom | Värske, puuviljane (ananass, melon), tunda tsitrusevilju (laim), mineraalne |
Maitse | Kuiv, keskmise täidlusega valge vein. Tunda küpseid puuvilju, rohelisi ürte, järelmaitse keskmise pikkusega. |
Toidusoovitus | Pasta, Pitsa, Kalaroad, Kanaroad, Juustuvalik |
Serveerimine | jahutatult 8-10 °C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |