Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Sitsiilia |
Marjasort | Nero d`Avola |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Weinkellerei Hechtsheim GmbH |
Kogus kastis | 6 |
"Nero d’Avola on Sitsiilia tuntuim punane viinamarjasort, mis on nime saanud lõunarannikul asuva Avola küla järgi. Viinamarjasorti on tuntud kõrge tanniinsuse poolest, vein on keskmise täidlusega, lopsakas ja tulvil tumedaid küpseid ploome, põldmarju, vaarikaid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, pressitakse, fermentatsioon toimub 12-15 päeva temperatuuril 24-30°C. Vein laagerdub terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, intensiivne, keskmise viskoossusega. |
Aroom | Marjane, milles tunda küpseid tumedaid marju (mustsõstar) ja tumedaid luuviljalisi (ploom). |
Maitse | Kuiv ja marjane, keskmise happesusega, elegantne ning hea struktuuriga punavein. Järelmaitse keskmine, tunda pehmeid tanniine |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Eelroad, Linnuliha, Part, Sealiha, Pasta, Juustuvalik |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |