Riik | Iisrael |
---|---|
Piirkond | Golani kõrgendik |
Marjasort | Chardonnay, Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Golan Heights Winery |
Kogus kastis | 6 |
Golan Heights veinimaja paikneb Iisraelis, Golani kõrgendikul. Veinimaja peaveinimeister on Viktor Schoenfeld, kes on veinialase hariduse omandanud Prantsuse ja Kalifornia ülikoolides ning kõik veinid kannavad Kosher märgist.
Yarden´i veinid valmivad Iisraelis, Golani Kõrgendikul. Esimesed viinapuuistikud istutati 1976 aastal ja veinimaja on asutatud 1983 aastal, Katzrini linnas. Golan Heights veinimaja omanikud on kaheksa kibbutzim´i (juudi kooperatiivsed agraarüksused) ja neli moshavim´i (kooperatiivide kommuunid). 96% viinapuu aedadest paikneb Golan Heights nõlvadel 450-1200m kõrgusel ja viinapuu aedasid on üle 600 ha. Peaveinimeister on Viktor Schoenfeld, kes on omandanud Prantsuse ja Kalifornia veinikoolituse. Esimene vein lansseeriti 1984 aastal- Yarden Sauvignon Blanc (1983 aastakäik). Yardeni veinid valmivad Galilee apellatsioonis, mis on kõige põhjapoolseim ja jahedaim. Veinisarjas on esindatud aastakäigu vahuveinid Yarden Blanc de Blancs (method traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 5 aastat), Yarden Rose Blanc de Noir (method traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 5 aastat), Pinot Noir, portugali blend- Tinta Cao/Touriga Nacional, Chardonnay, Heightswine Gewürztraminer imeline nektar.
Tootmisviis | Viinamarjad kasvatatakse Golani kõrgendiku jahedas põhjapoolses osas Galilee apellatsioonis Yonatan Springs ja Geshur´i viinapuuaedades. Viinamarjapõllud paiknevad vulkaanilisel platool 400-1200 m. üle merepinna. Viinamarjad korjatakse käsitsi ja pressitakse terved marjakobarad. II fermentatsioon toimun pärmisettel 5 aastat. |
---|---|
Värvus | Helekollane, aimatava rosé tooniga. |
Aroom | Aroom on mineraalselt puuviljane, tunda küpseid õunu, maasikaid ja vaarikaid, röstitud sepikut ja –mandleid |
Maitse | Maitse on kuiv, mineraalne ja tsitruseline. Tunda küpseid kollaseid puuvilju, metsamarju, röstitud sepikut. Järelmaitse on mineraalselt tsitruseline. |
Serveerimine | 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-12 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |