YARDEN CHARDONNAY´23 14% 75CL

RiikIisrael
PiirkondGolan Heights
MarjasortChardonnay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14% vol
LiikVein
TootjaGolan Heights Winery
Kogus kastis6

Golan Heights veinimaja paikneb Iisraelis, Golani kõrgendikul. Veinimaja esimene vein lansseeriti 1984 a. Yarden Sauvignon Blanc 1983 aastakäik. Veinimaja peaveinimeister on Viktor Schoenfeld, kes on veinialase hariduse omandanud Prantsuse ja Kalifornia ülikoolides ning kõik veinid kannavad Kosher märgist.

Yarden´i veinid valmivad Iisraelis, Golani Kõrgendikul. Esimesed viinapuuistikud istutati 1976 aastal ja veinimaja on asutatud 1983 aastal, Katzrini linnas. Golan Heights veinimaja omanikud on kaheksa kibbutzim´i (juudi kooperatiivsed agraarüksused) ja neli moshavim´i (kooperatiivide kommuunid). 96% viinapuu aedadest paikneb Golan Heights nõlvadel 450-1200m kõrgusel ja viinapuu aedasid on üle 600 ha. Peaveinimeister on Viktor Schoenfeld, kes on omandanud Prantsuse ja Kalifornia veinikoolituse. Esimene vein lansseeriti 1984 aastal- Yarden Sauvignon Blanc (1983 aastakäik). Yardeni veinid valmivad Galilee apellatsioonis, mis on kõige põhjapoolseim ja jahedaim. Veinisarjas on esindatud aastakäigu vahuveinid Yarden Blanc de Blancs (method traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 5 aastat), Yarden Rose Blanc de Noir (method traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 5 aastat), Pinot Noir, portugali blend- Tinta Cao/Touriga Nacional, Chardonnay, Heightswine Gewürztraminer imeline nektar.

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad kasvatatakse Golani kõrgendiku jahedas põhjapoolses osas, piirkonnas, mis toodab pidevalt Iisraeli parimat Chardonnay’d. Vein on kääritatud väikestes prantsuse tammest vaatides (50% uued) ja laagerdatud seitse kuud.
VärvusKuldkollane, kirgas
AroomAroomis on tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, kreemisust ja võist pehmust, röstsaia ja vaniljesust.
MaitseMaitse on kuiv, täidlane, hea happesusega, kompleksne ja jõuline. Tunda küpseid kollaseid puuvilju, pirni, ananassi, veidi õuna, vaniljesust. Järelmaitses tunda vanilli ja suitsusust.
ToidusoovitusLinnuliha, Metslinnud, Punane kala, Tugevamad juustud, Pasta
Serveerimine9-11°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast