Riik | Austraalia |
---|---|
Piirkond | South Eastern Australia |
Marjasort | Pinot Grigio |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Casella Wines Pty Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
[yellow tail] veinid valmivad Austraalias, Casella Family Brands veinimajas. Veinimaja on asutanud Filippo ja Maria Casella, kes emigreerusid Sitsiiliast Austraaliasse 1957 aastal. Täna juhib veinimaja John Casella ja veinid on saavutanud väärikaid tulemusi "The world’s most powerful wine brand for 4 years in a row" * (*Wine Intelligence Global Wine Brand Power Index 2021).
Yellow Tail veinimaja lugu saab alguse aastal 1957, kui Filippo ja Maria Casella emigreerusid Itaaliast Austraaliasse. 1965.a. Filippo Casella ostis esimese maatüki Riverina´s (New South Wales) ja aastal 1969 Filippo sündis Casella Family Wines veinimaja. Aastal 2000 asus veinimaja juhtima John Casella, tema visiooniks oli luua vein mida iga tarbija saab nautida.
[yellow tail] veinid on saavutanud märkimisväärseid tulemusi veinimaailmas, olles #1 Most loved wine brand in the worldfor the 5th year in a row .
Täna juhib veinimaja John Casella ja [yellow tail], veinisarjas on esindatud- Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Moscato, Chardonnay, Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon ja Shiraz marjasortidest valmisatud veinid.
Wine. [The only thing we are taking seriously]
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus, seejärel pressitakse õrnalt ning edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud temperatuuriga terasvaatides |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda troopilisi puuvilju, kollaseid luuvilju, virsikuid, aprikoose ja tsitruselisi. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske, puuviljane ja hea happesusega, tunda kollaseid luuvilju, virsikuid, aprikoose, rohelisi ürte, tsitruseviljade mineraalsust. Järelmaitse puuviljane ja mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Aasia köök, Eelroad, Kergemad juustud, Mereannid, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Vegan | Jah |