Riik | Austraalia |
---|---|
Piirkond | South Eastern Australia |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Casella Wines Pty Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
[yellow tail] veinid valmivad Austraalias, Casella Family Brands veinimajas. Veinimaja on asutanud Filippo ja Maria Casella, kes emigreerusid Sitsiiliast Austraaliasse 1957 aastal. Täna juhib veinimaja John Casella ja veinid on saavutanud väärikaid tulemusi "The world’s most powerful wine brand for 4 years in a row" * (*Wine Intelligence Global Wine Brand Power Index 2021).
Yellow Tail veinimaja lugu saab alguse aastal 1957, kui Filippo ja Maria Casella emigreerusid Itaaliast Austraaliasse. 1965.a. Filippo Casella ostis esimese maatüki Riverina´s (New South Wales) ja aastal 1969 Filippo sündis Casella Family Wines veinimaja. Aastal 2000 asus veinimaja juhtima John Casella, tema visiooniks oli luua vein mida iga tarbija saab nautida.
[yellow tail] veinid on saavutanud märkimisväärseid tulemusi veinimaailmas, olles #1 Most loved wine brand in the worldfor the 5th year in a row .
Täna juhib veinimaja John Casella ja [yellow tail], veinisarjas on esindatud- Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Moscato, Chardonnay, Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon ja Shiraz marjasortidest valmisatud veinid.
Wine. [The only thing we are taking seriously]
Tootmisviis | Sauvignon Blanc valmistatakse viinamarjadest, mis on korjatud kõige kvaliteetsematest veiniaedadest. Viinamarjad korjatakse öö jaheduses, et säilitada nende värskus ja maitse. Vein valmistatakse saignée meetodil, kus mahl voolab käärimisnõust välja ilma pressimata. Peale kääritamist vein külmstabiliseeritakse ning külmfiltreeritakse, eesmärgiga säilitada rikkalikud aroomid ja värskus |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda karusmarju, laimi ning kerget sidrunheina. |
Maitse | Maitses domineerivad troopilised viljad ja tsitruselised, nendest eriti granadill ning greip. Järelmaitse värske, puhas ning karge. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Kergemad juustud, Mereannid, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Vegan | Jah |